КУПЛЕНИЙ СЕРТИФІКАТ ISO 22001 VS ДІЙСНА СИСТЕМА HACCP

До нашого центру регулярно звертаються клієнти харчової сфери із запитами щодо впровадження та сертифікації систем НАССР.

Потреби у Клієнтів різні, ряд із них:
— хоче створити діючу НАССР систему, надалі її сертифікувати,
— низка клієнтів, які хочуть розробити та впровадити систему НАССР для виконання вимог законодавства і таким чином мінімізувавши ризики як перед законодавством, так і перед споживачами,
— деякі керівники хочуть придбати пакет документів або одразу сертифікат, не заморочуючись над розробкою системи.
Першим і другим ми із задоволенням допомагаємо, у третьому типі клієнта складніше, проводимо роботу з пояснення наслідків, ризиків, які нестиме їхня компанія за такого підходу. Частина клієнтів готова чути аргументи, частина готова працювати «по-старому».

Які переваги дає розробка, впровадження та сертифікація HACCP?
Хочемо відзначити, що отримання сертифіката ISO 22001 дає чимало переваг виробнику продукції. А саме:
– Проводиться систематизація виробництва, мінімізація ризиків харчової безпеки;
– розумне впровадження НАССР системи впливає не тільки на безпеку, але ще й на якість продукції;
– суттєво підвищує ступінь контролю харчової безпеки та якості;
– сприяє максимальному зниженню фінансових втрат, пов’язаних із виявленням дефектів продукції;
– збільшує рівень довіри споживачів, партнерів, інвесторів, імідж компанії.

Наявність сертифікованої системи у неблагонадійного органу сертифікації проводить Вас до наступного:
— Ваша компанія стає в один ряд із фірмами «одноденками», які набувають сертифікатів під тендер;
— Ви продовжуєте нести ризики у сфері харчової безпеки та можете стати «героями» журналістських розслідувань;
— залишається високим ризиком штрафів при перевірці з боку Держпродспоживслужби України, штрафи до 150 000 грн;
— втрата партнерів під час перевірки з їхнього боку навченими аудиторами.

Висновок:
Кожна компанія має право вибору, якщо мета бізнесу «всерйоз і надовго» то наша думка, однозначно – розробка та впровадження ефективної системи HACCP!
Якщо компанія створена на один день, завдання власника швидко заробити гроші і закрити бізнес, то обґрунтованість інвестицій у розвиток залишається під питанням.
Правильного Вам вибору та успіхів у шляху покращення системи харчової безпеки!

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *